Lakossági fórum a Hivatalnok utca és környéke közlekedéséről

A Facebook közvetítés letisztázott, javított változata.

Bács István a múltkori lakossági fórumon megígérte, így megszervezték ezt a fórumot. A forgalom nagyon megnőtt a Szent István híd miatti közlekedés miatt.

A meghívó megjelent az Érdi Újságban, Bácsi István kihordta a meghívókat is, és mivel a Hivatalnok utca nem gyűjtőút, hanem lakóút, ezért csökkenteni kellene az átmenő forgalmat.

1_hivatalnok_javaslat1.jpg

Nagyon sokan itt vágják le a Velencei úti kijáratot, illetve a központ felől a híd felé. A forgalom nagy, sebességmérés is lesz. Négy változat került kidolgozásra.

Az első lépés mindenképpen a lezárás a Szent István híd felől. Ezen felül két szakaszt szemben egyirányúsítanak, ezzel gyakorlatilag megszűnik a levágás előnye, nem éri meg majd arra menni.

A Tüdőgondozó elköltözik a Romicsba, és gyerekorvos, szakorvosi központ és irattár lesz a helyén. Ennek megközelítése egyszerű lesz, a többi utcát nem érinti a változás.

Ezt a változatot támogatná az önkormányzat, mert kevés beavatkozást jelent, de mégis megszűnne az átmenő forgalom.

Második változatban a lezárás maradna, viszont csak egy helyen lenne egyirányú, megfejelve az Előadó utca egyirányúsítással. Van egy pékség és akkor ott körbe lehetne menni.

Harmadik változatban oda-vissza egyirányúsítanák a legtöbb utat, ezzel sok a változás, viszont sok zavart is okozna a közlekedésben.

A negyedik változat is ennek egy variációja, csak az irányok kicsit megváltoznak. Ez viszont megint csak az alsó részeknél a terhelés nem szűnne meg.

Első hozzászóló: jelenleg nem csak a híd, hanem a Velencei útról bekanyarodók is jelentős forgalmat jelentenek. Ezért az első terv lenne a legjobb, de meg kell gondolni az Elöljáró egy irányba lezárását is, mert az elég szűk, nem lehet egyszerre be- és kikanyarodni. Jelenleg a ház előtt nem lehet parkolni sem, talán azt is meg lehetne ezzel oldani. Egy helyen nincs alapja a Hivatalnok útnak, ezt nagyon fel kellene újítani.

Második hozzászóló: ha az Elöljáró utcán feltorlódik a sor a Velencei felé, ott sem normálisan közlekednek, poros az út, esetleg a másik oldalon nem lehetne szintén lezárni?

Válaszoló: múlt héten érkezett egy hasonló lakossági felvetés, ezt megtárgyaltam szakemberekkel. Az Eszperantó térre megvan a terv, a pénz, a MÁV egyelőre még piszmog. A héten erről a felvetésről döntés lesz, és a Hivatalnok teljesen egyirányú lehetne.

Harmadik hozzászóló: a négyes megoldásnál egészen végig a vasúti átkelőig lemegy?

Válaszoló: lemegy, de ezt nem támogatnám,mert ezzel még mindig nagy lenne a forgalom, mert le tudnák vágni a csomópontot. Az egyes vagy kettes megoldás lenne a leginkább célra vezető. Forgalomtechnikailag bármelyiket meg lehetne oldani.

Hozzászóló: az Elöljáró utcában lakom, a Hivatalnok minőségi pocsék, de ha azt fizikailag lezárják, akkor mind előttünk fog végigmenni és állni, ha feltorlódik. Már így is van, hogy egészen a hídig feltorlódik a kocsisor, 6 ablakunk néz oda, amik még nincsenek nyitva, de még így is tele van a lakás kipufogógázzal és porral. 5 méterre vagyunk a kipufogógáztól, ha ezt megszavazzák, akkor ez a mi halálos ítéletünk. Nem tudom elképzelni, hogy egy ilyen nagy beruházásnál, hogy nincs annyi pénz, hogy az utat meg tudják csinálni. Rendesen az utat, járdával, babakocsival, kerekesszékkel lehetetlen kijutni. Engem már a sírás kerülget, szörnyűség, ha ezt így elfogadják.

Válaszoló: a Hivatalnok utca lezárását már megrendeltük, április 12-én lesz kész. Az előző fórumon elhangzottakat is már megrendeltük, az ÉKFI folyamatosan fogja végrehajtani.

Hozzászóló: szerintem is az egyes megoldás lenne jó. Pénteken is el akart ütni egy leparkoló autó, és nem tudok átmenni az úttesten, mert 70-80-al robognak az autók. A parkolási rendszer és a Kresz be nem tartása miatt a Tüdőgondozó és a Habilitációs központ között be vagyunk szorítva, nem tudunk ki- és beközlekedni, mert kerékpárral, taligával, motorral be tudjunk menni. Ne adj isten valaki jön hozzánk, meg tudjon állni, ne máshol parkoljon.

Válaszoló: ha nem lesz átmenő forgalom, akkor nem lesz száguldozás. Ez az egész azért van, mert nem tartják be a Kreszt. Természetesen a jelen levők kivételek. Ilyen, hogy nem állunk be egymás kapubejárójába, fel kell hívni a rendőrséget és a közterest, hogy bírságolja meg. Ez csak kérésre indul, mert lehet, hogy maga a tulajdonos vagy rokona állt meg éppen.

Hozzászóló: csak rácsatlakozok, az Elöljáró utcában már most sem tudunk kocsival kiállni, beállni, ha meg feltorlódik a forgalom, akkor még annyira sem fogunk tudni.

Hozzászóló: számolt valaki előzetesen azzal, hogy ilyen mértékű forgalomnövekedés lehet a híd megnyitásával? Amióta meg van nyitva a híd, először nagyon akartunk neki örülni, de ellehetetlenült az élet a környéken.

Válaszoló: én 2014 óta vagyok képviselő, azóta a híd tervben van. Nem tudom, miért nem építették meg előbb, később, másképpen, ezt nem tudom. Most a kialakult helyzetet kell orvosolnunk. Nem tudunk 100 milliókat szánni arra, hogy a Hivatalnok utcát faltól falig megcsinálni. Amíg a kerületemben nincs mindenhol aszfalt út, addig a már meglevő, de rossz minőséget nem tudjuk mind javítani. Természetesen kátyúzunk, de például strukturális dolgokat nem tudunk helyrehozni ennyi pénzből.

Hozzászóló: a hidat nem tudjuk esetleg egyirányúsítani?

Válaszoló: ez komoly dolog lenne, nem látod rá esélyt, de megkérdezhetjük, hogy erre van-e a 0-nál nagyobb esély.

Hozzászóló: lehet, hogy rossz ötletem van, de építettünk egy csomó körforgalmat. A Budai utat kétszer két sávosról kétszer egy sávosra szűkítették. Ne a lakóutakat kezeljék, hanem a fő útvonalakat bővítsék, hogy azon tudjanak egyből továbbmenni, eszükbe se jusson a mellékutakat igénybe venni.

Hozzászóló: én parkvárosi vagyok. Onnan járok át mindenféle hivatalos ügyeimet intézni. Bizonyos időpontokban lehetetlen átjutni a Szent István hídon átjutni. Csúcsidőben egészen a Tárnoki útig áll a sor, a Kossuth utca felőli közlekedést várni. Ettől türelmetlenek az emberek. Ön felé szeretném beterjeszteni, hogy a Szent István utat elsőbbségre minősítsék át. A Kossuthon van harmincas tábla, amúgy is lelassítanak, ott és a Velencei úton van torlódás.

Válaszoló: a Szent István és a Kossuth kereszteződésben ideiglenes lámpás kereszteződés lesz, amíg a végleges helyzetet meg nem tudjuk alakítani. Az előző fórum óta én is jobban figyelem a kereszteződést. A lámpa folyamatos engedést tesz majd lehetővé, sokkal jobb lesz a helyzet.

Hozzászóló: ha elkészül a Velencei úti lámpás kereszteződés, azt úgy lehetne kiegészíteni, hogy az Eszperantó téren keresztül, az Ügyész utca felé lehetne kerülni. Az Elöljáró és az Ügyész lehetne egyirányú, így mindkettőnél csökkenne a forgalom.

Válaszoló: akkor az Ügyész utcaiak jönnének, teljesen érthető módon. Olyan megoldás nincs, ami mindenkinek jó, csak olyan, ami a többségnek jobb. Nem fogjuk tudni az összes házat felvásárolni, most ezen a körzeten próbálunk segíteni.

Hozzászóló: a Kossuth - Szent Istvánnál gondoltak-e a körfogalomra, a lámpa helyett. Ha telizöldes lámpa megoldás lesz, akkor a kanyarodók miatt mégsem lesz akkora az áteresztő képesség. Az Előadó utcát el kellene választani a mostani megoldástól, mert nagyon keskeny, a pékség parkolójából kihajtás elég nehézkes. Jelenleg ha az Előadóból nem tudnak kisorolni, akkor levágja a pékség parkolóján keresztül, és úgy áll ki. Ezt a lehetőséget meg kellene szüntetni, de ezt gondolom a tulajdonosnak kellene megoldani.

Válaszoló: körforgalom nem lesz, mert a benzinkút kivásárlása horribilis összeg lenne, és ezért nem fér el. Az első változat szerint az Előadó utcába csak az ott lakóknak lesz értelme közlekedni.

Hozzászóló: az Előadó utca nem alkalmas kétirányú közlekedésre. Persze nem, ha két kocsi nem találkozik. Ha a Velencei út felé valaki vár kikanyarodásra, akkor bekanyarodni már nem tud senki.

Válaszoló: az első terv alapján már nem fog arra senki járni, de ettől függetlenül egy irányba lezárhatjuk. A Hivatalnok utca végén lakóknak, ahol zsákutca lesz, azok fognak még arra járni.

Hozzászóló: csökkenni fog a forgalom, ha az elsőt vesszük alapul. Én sem fogok tudni végigmenni, de más sem, szerintem ez jó.

Válaszoló: körülbelül egy hónap, mire kikerülnek a táblák, tehát nincs semmi kőbe vésve, ha megkeresnek még később, mert valóban problémás a kialakult forgalmi rend, akkor átbeszéljük, összehívunk még egy lakossági fórumot. Kimegyek, beszélek az ott lakókkal, és megoldjuk később a problémát.

Hozzászóló: a pékségnek a parkolóját egy kerítéssel le kellene zárni, hogy ne ott járjanak át, és ne is szabálytalanul jöjjenek-menjenek ott mindenen át.

Válaszoló: megnézzük a pékség engedélyét, milyen forgalomtechnikai megoldásuk van, mire kaptak engedélyt és meglátjuk, mit tehetünk.

Válaszoló: akkor tegyünk fel szavazásra az első változatot.

Hozzászóló: a lezárás helyett inkább egy irányba kellene a Hivatalnok utat is megoldani.

Első változat: látható többség. A többit meg sem szavaztatom, ebből indulunk ki, és később ezen még finomíthatunk.

Hozzászóló: kerékpárral mindkét irányban lehet majd közlekedni?

Válaszoló: ha a jogszabályok lehetővé teszik, akkor természetesen igen, de meg kell vizsgálni.

Hozzászóló: megszavaztuk, de ki fogja betartatni az egy irányt, hiszen csak egy pár házat kell gyorsan áthajtani. Ezt érdemes lenne ellenőriztetni, legalább a kezdő időszakban.

Válaszoló: erre valóban szükség van, a rendőrség és a közterületesek figyelni fognak.

Akkor ezzel indulunk, ha bármi megjegyzésük, javaslatuk van, akkor megtalálnak.

Bekiabálás: ezzel megdöglesztették az Elöljáró utcát.

Beteszem a négy tervet ide, hogy ha esetleg máshonnan nem lenne majd elérhető egy idő után.

Címkék: fórum közlekedés lakosság

2019.03.25. 19:27 Érden Élni Érdemes

SZJA 1%-os felajánlás

Kérlek, ha teheted, akkor érdi csoportot támogass a személyi jövedelemadód 1%-ának felajánlásánál! Az Alapítványok/szervezetek menüpontban ehhez segítséget is nyújtunk, valamint várjuk további szervezetek jelentkezését is!

Facebook

Érden Élni Érde(m|k)es

Érden élni érdemes vagy érdekes... szinte minden napra jut valami pozitív vagy negatív élmény. Itt ezekről olvashattok.

Hozzászólásokat szívesen fogadunk emailben, ha pedig szeretnél te is blog bejegyzést írni, akkor kérlek küldd el nekünk a tervezett bejegyzésedet az erdelerd@gmail.com email címre! Köszönjük!

Címkék

1% (3) 2016 (1) 2017 (1) 2018 (1) 2019 (1) adó (15) alapítvány (15) áram (2) autó (1) Bács István (1) baleset (6) beszámoló (1) birkózás (1) blog (6) bűnügy (1) csatorna (22) csomópont (3) egészség (8) egyesület (5) egyház (1) épület (3) Érdekfeszítő (6) ÉrdiPaletta (4) Érd Aréna (1) Érd Nagyállomás (1) ÉTH (2) EU (1) éves beszámoló (3) Facebook (5) facebook (1) Fenyves (1) festmény (1) fesztivál (8) Föltámadott a tenger (1) fórum (9) gyalog (1) heti események (1) híd (1) hulladék (4) Interspar (1) iskola (11) Járókelő (1) járulékos veszteség (1) játék (2) javítás (6) jótékony (3) kémény (1) kerékpár (7) kertváros (4) kézilabda (4) kiállítás (4) költségvetés (2) koncert (6) könyvtár (2) környezet (1) közbiztonság (10) közigazgatás (1) közlekedés (57) közmeghallgatás (1) közmű (1) közösség (28) közszolgáltatás (13) közvilágítás (3) kultúra (10) lakosság (29) LED (2) LMP (1) lőtér (2) M7 (1) március 15 (1) megemlékezés (1) megye (1) minaret (1) MKKP (1) Modern Városok (1) motor (1) mozgás (2) negatív (73) NUTS (1) Ófalu (1) oktatás (2) önkéntes (1) önkormányzat (63) orvos (1) Óváros (1) óvoda (2) pályázat (4) parkolás (1) párt (1) pénz (26) Petőfi (1) piac (5) podcast (72) polgármester (2) polgárőrség (4) politika (16) posta (2) pozitív (56) rádió (1) rendőrség (7) RVK (1) sport (9) statisztika (2) számtan (1) szelektív (1) szemét (13) Szent István (2) szja (4) szociális központ (1) szomszéd (2) szórakozás (6) tábor (1) turisztika (1) tv (1) újság (5) út (11) vállalkozás (2) vásár (4) vasút (7) vekop (2) víz (9) vízelvezetés (1) weblap (25) weboldal (5) záportározó (1) zene (5) Címkefelhő