BoldoguljÉrden vs Bács István

A BoldoguljÉrden blog (BÉB) már nem egy cikket írt, ami nekem nem tetszett. De ezt tegyük félre, mindenki arról és úgy ír, ahogy neki tetszik, aztán majd az olvasók eldöntik, hogy elolvassák-e, tetszik-e nekik.

parbaj.jpg

A BÉB kitett két bejegyzést, aminek tartalma röviden, hogy Bács István (BI) és felesége 2-2 millió forint kamatmentes kölcsönt kapott az önkormányzattól 15 évre. Erre BI beperelte a blogot (vagy egy íróját, ez nem derül ki), mert szerinte rágalmazták. A BÉB ebből is gyártott egy bejegyzést.

Ezt olvasom most és nem értem. Mármint értem, amit olvasok, felfogom, csak nem értem a mögötte levő gondolkodásmódot egyik oldalról sem.

A BÉB idézett pár választ előző cikkeiben, amiket a kérdéseire kapott, és mintha el szeretnék titkolni a dolgot. Vagy nem tudnak semmit, vagy szavakon lovagolnak. Az ténynek néz ki, legalábbis a város kimutatásai szerint, hogy kaptak ilyen kölcsönt.
BÉB - BI 1:0

BI a beadványában nem is tagadja a kölcsönt (amit egy lassan 15 éves városi rendelet tett lehetővé), hanem a megjelenítés módját, a körítést, a gyanúsítgatást, célogatást nem nézi jó szemmel.

Kicsit félrevisz a következő pár mondatom, de nem hagyhatom ki. Látjátok kedves érdi ellenzék? Ha valaki szabályt vagy törvényt sért, akkor fel lehet jelenteni! Nem kivonulni, nem sírni-ríni, hanem intézkedni! Látjátok kedves érdi kormánypártiak? Ha valaki borsot próbál törni az orrotok alá, akkor ha igaz, viselni kell, ha nem igaz, fel lehet jelenteni! Nem ellenblogokat indítani meg karaktergyilkossággal próbálkozni!

Szerintem BI azt tette, amit ilyenkor tenni lehet és kell, tiszta sor.
BÉB - BI 1:1

A beadványban BI tényleg belelát dolgokat a BÉB bejegyzéseibe, amik szerintem sincsenek ott. Kicsit zavaros az okfejtés, de ki látott már teljesen egyértelmű, első olvasatra érhető ügyvédi iratot?
BÉB - BI 2:1

A három cikkben a BÉB sokat kérdez. Mondhatnánk, hogy nem is mondott BI-ról, és erről az egész helyzetről szinte semmit, mert mindig csak kérdezett. De tudjuk, hogyan működnek az emberek, milyen szinten van a szövegértés, egy FB megosztásnál hányan kattintanak és hányan csak a kép vagy a cím alapján már írják is hozzászólásukat. Ilyen szempontból a kérdés számomra majdnem ugyanazon a polcon van, mint a kijelentés. Ilyen nézőpontból érthető BI felháborodása.
BÉB-BI 2:2

Egyelőre félidő, itt állunk, döntetlen.

Egy rakás kérdésem van mindkét irányba… BI miért nem fizette már vissza a kölcsönt? BÉB miért nem járt utána, hogy hányan kaptak esetleg még ilyen kölcsönt? A megkeresésekre miért nem mondtak igazat a hivatal munkatársai? BÉB miért nem csak tisztán a tényeket adja elő? Nagyjából mindkét félnek igaza van, mert nem is ugyanarról beszélnek!

A második félidő a bíróság előtt fog zajlani, és majd kiderül, hogy annak mi lesz a kimenetele.

 

2017.08.21. 14:29 Érden Élni Érdemes

SZJA 1%-os felajánlás

Kérlek, ha teheted, akkor érdi csoportot támogass a személyi jövedelemadód 1%-ának felajánlásánál! Az Alapítványok/szervezetek menüpontban ehhez segítséget is nyújtunk, valamint várjuk további szervezetek jelentkezését is!

Facebook

Érden Élni Érde(m|k)es

Érden élni érdemes vagy érdekes... szinte minden napra jut valami pozitív vagy negatív élmény. Itt ezekről olvashattok.

Hozzászólásokat szívesen fogadunk emailben, ha pedig szeretnél te is blog bejegyzést írni, akkor kérlek küldd el nekünk a tervezett bejegyzésedet az erdelerd@gmail.com email címre! Köszönjük!

Címkék

1% (2) 2016 (1) 2017 (1) 2018 (1) adó (14) alapítvány (14) áram (2) autó (1) Bács István (1) baleset (6) beszámoló (1) birkózás (1) blog (4) bűnügy (1) csatorna (22) csomópont (3) egészség (8) egyesület (3) egyház (1) épület (3) Érdekfeszítő (4) ÉrdiPaletta (3) Érd Aréna (1) Érd Nagyállomás (1) ÉTH (2) EU (1) éves beszámoló (2) facebook (1) Facebook (4) Fenyves (1) festmény (1) fesztivál (8) Föltámadott a tenger (1) fórum (5) gyalog (1) heti események (1) híd (1) hulladék (3) Interspar (1) iskola (11) járulékos veszteség (1) játék (2) javítás (6) jótékony (3) kémény (1) kerékpár (7) kertváros (4) kézilabda (4) kiállítás (4) költségvetés (2) koncert (6) könyvtár (2) környezet (1) közbiztonság (10) közigazgatás (1) közlekedés (55) közmeghallgatás (1) közmű (1) közösség (28) közszolgáltatás (13) közvilágítás (3) kultúra (10) lakosság (26) LED (2) LMP (1) lőtér (2) M7 (1) március 15 (1) megemlékezés (1) megye (1) minaret (1) MKKP (1) Modern Városok (1) motor (1) mozgás (2) negatív (73) NUTS (1) Ófalu (1) önkormányzat (63) orvos (1) Óváros (1) óvoda (2) pályázat (4) parkolás (1) párt (1) pénz (26) Petőfi (1) piac (5) podcast (72) polgármester (2) polgárőrség (4) politika (16) posta (2) pozitív (56) rádió (1) rendőrség (7) RVK (1) sport (9) statisztika (2) számtan (1) szelektív (1) szemét (12) Szent István (1) szja (3) szociális központ (1) szomszéd (2) szórakozás (6) tábor (1) turisztika (1) tv (1) újság (5) út (11) vállalkozás (2) vásár (4) vasút (7) vekop (2) víz (9) vízelvezetés (1) weblap (23) weboldal (2) záportározó (1) zene (5) Címkefelhő