Lakossági tájékoztató a szociális ellátó központról

epites.jpg

Végigültem, most az eredetileg a Facebookra írt összefoglalóm következik. Képeket nem igazán készítettem, csak párat, de azok sem lettek jók. Vinni kellett volna rendes gépet.

Lassan kezdődik a lakossági fórum a szociális ellátó átalakításáról.

Egyelőre nincs olyan tömeg, mint a Papi földes tájékoztatón volt.

Kezdődik!

Kötelező körök megvoltak. Most jön a tervező és a bemutató.

Az áttekintő rajz alapján szép nagy lesz az új épület.

Kicsit zsibog már a fejem, nem vagyok építész, és sajnos a srácok kicsit túl szakmaian adják elő...

De egyébként a bemutató alapján tök jó lesz, használható, funkcionális, de nem arctalan, modern, de élhető.

Teraszok, nagy kert...

Egyébként vannak itt nálam fiatalabbak is. :)

100 férőhelyes lesz az idősek otthona a mostani 66 helyett. A hajléktalanoknál a visszatérés az cél, ha lehetséges, szóval nem a kilátástalanság, hanem a munka, a társadalomból nem kiszakadva élés. A hajléktalanszálló 10 hellyel bővül, a családok átmeneti otthona 40 fős kapacitású lesz.

Rendbehozzák a környéken az utakat is valamennyire és megoldják a vízelvezetést.

Kérdező: Ez hatalmas forgalmat fog generálni. Szerinte a postát kellene bővíteni, boltot kellene létrehozni, nem Parkvárost fejleszteni.

Kérdező: Rossz lesz a hajléktalanszálló a gyerekek miatt. Mert koszosak, büdösek, részegek, kéregetnek. Ő egy ilyen környékről költözött ide, és a kertvárosért jött ide.

Válasz: De nyugi, ez más lesz, nem amolyan budapesti toprongyos banda. Inkább mint egy munkásszálló.

Kérdező: De ha ezek mégis koszosak, részegek, betegek, akkor mi lesz?

Válasz: Ide orvos jár, minden nap fürdés, mosási lehetőség. A Fehérvári úton meg is lehet nézni.

Kérdező: Akkor miért nem maradnak ott?

Kérdező: Miért nem maradnak ott és inkább több idős legyen itt, mert a helyek száma a városhoz képest kevés.

Válasz: Ezt fenn is kell tartani, és az sok szempontból könnyebb, ha egy helyre összpontosítanak.

Kérdező: szép dolog a gondviselés, de legközelebb a szülészet mellé teszik a krematóriumot? A fenntartás nem téma.

Kérdező: Kicsi a posta, nincs üzlet, sok az ember, ha egy ekkora volumenű fejlesztés jön ide, akkor menjen kisbusz a bevásárláshoz, és jár nekünk az üzlet! Elvették az üzletet és megígérték, hogy kapunk másikat!

Válasz: Ott a terület, van építési engedély, de nem építik meg, mert valószínűleg üzletileg nem éri meg. Ha valaki idehozna egy bevásárlóközpontot, akkor azt támogatnánk.

Kérdező: De a hajléktalanokat ne hozzák ide!

Válasz: Szép ellenpélda a leányotthon, ami ellen tiltakoztak, de mióta megépült, nincs vele baj. A templommal szembeni romos épületet lebontják jövőre, cirka 30 millió a bontás. Az önkormányzat nem fog építeni oda sem, hogy bérbe adhassa egy üzletnek. A kötelező feladatokra sincs elég pénz.

Polgármester: Kell az a 200-300-400 hektáros ipari terület, ami 10 ezer munkahelyet teremt. Abból majd lesz sok minden, utak, közösségi közlekedés, kisbusz. Az integrált szociális központ is azért jó, mert spórolhatnak rajta itt-ott 10-30 millió forintot, amit aztán másra tudnak fordítani.

Polgármester: A környék ezzel nyer, mert lesznek új utak, emelkednek a telekárak. A postáról folyamatosan beszélnek, az új Intersparban is milyen jó posta van, bár a nyitva tartása még nem az igazi. Az ófalusi postát is megmentették, folyamatosan nyomasztják a postát, hogy szedje össze magát.

Polgármester: Sűrűsödik Érd, de nem akarunk nagy utakat, maradjon az életminőség és a kertvárosi jelleg. A szociális intézet azért lesz itt, mert nincs másik akkora terület, amit be lehetett volna fogni, ás az meg nem jó, ha telekvásárlásokra ment volna el a pénz.

Polgármester: Ha gond lesz a hajléktalanszállóval, akkor megígérem, hogy bezárjuk, és kitesszük valami pusztára.

Kérdező: Akkor bezzeg lesz pénz máshova tenni!

Kérdező: Mi lesz a jelenleg ott lakókkal?

Válasz: Az épület nem lesz lebontva, folyamatos lesz az ellátás, a svéd állampolgár háza marad, mert 100 milliót kért érte.

Polgármester: Egy hónapon belül kiírjuk a közbeszerzést, utána három hónap, addig reméljük a pénz is megjön. Október környékén kezdhetnénk, és nagyjából 2018 szeptemberre lenne befejezve.

Vége...

A kérdezők: helyi lakosok.

A válaszolók: Récsei Krisztina, a Szociális Gondozó Központ intézményvezetője; Kopor Tihamér önkormányzati képviselő; T. Mészáros András polgármester.

Címkék: fórum szociális központ

2017.05.24. 20:53 Érden Élni Érdemes

Facebook

Érden Élni Érde(m|k)es

Érden élni érdemes vagy érdekes... szinte minden napra jut valami pozitív vagy negatív élmény. Itt ezekről olvashattok.

Hozzászólásokat szívesen fogadunk emailben, ha pedig szeretnél te is blog bejegyzést írni, akkor kérlek küldd el nekünk a tervezett bejegyzésedet az erdelerd@gmail.com email címre! Köszönjük!

Címkék

1% (2) 2016 (1) 2017 (1) 2018 (1) adó (14) alapítvány (14) áram (2) autó (1) Bács István (1) baleset (6) beszámoló (1) birkózás (1) blog (4) bűnügy (1) csatorna (22) csomópont (3) egészség (8) egyesület (3) egyház (1) épület (3) Érdekfeszítő (4) ÉrdiPaletta (3) Érd Aréna (1) Érd Nagyállomás (1) ÉTH (2) EU (1) éves beszámoló (2) facebook (1) Facebook (4) Fenyves (1) festmény (1) fesztivál (8) Föltámadott a tenger (1) fórum (9) gyalog (1) heti események (1) híd (1) hulladék (4) Interspar (1) iskola (11) járulékos veszteség (1) játék (2) javítás (6) jótékony (3) kémény (1) kerékpár (7) kertváros (4) kézilabda (4) kiállítás (4) költségvetés (2) koncert (6) könyvtár (2) környezet (1) közbiztonság (10) közigazgatás (1) közlekedés (56) közmeghallgatás (1) közmű (1) közösség (28) közszolgáltatás (13) közvilágítás (3) kultúra (10) lakosság (29) LED (2) LMP (1) lőtér (2) M7 (1) március 15 (1) megemlékezés (1) megye (1) minaret (1) MKKP (1) Modern Városok (1) motor (1) mozgás (2) negatív (73) NUTS (1) Ófalu (1) oktatás (2) önkormányzat (63) orvos (1) Óváros (1) óvoda (2) pályázat (4) parkolás (1) párt (1) pénz (26) Petőfi (1) piac (5) podcast (72) polgármester (2) polgárőrség (4) politika (16) posta (2) pozitív (56) rádió (1) rendőrség (7) RVK (1) sport (9) statisztika (2) számtan (1) szelektív (1) szemét (13) Szent István (2) szja (3) szociális központ (1) szomszéd (2) szórakozás (6) tábor (1) turisztika (1) tv (1) újság (5) út (11) vállalkozás (2) vásár (4) vasút (7) vekop (2) víz (9) vízelvezetés (1) weblap (23) weboldal (2) záportározó (1) zene (5) Címkefelhő