Iskolák összevonása

Egyelőre úgy néz ki, hogy hiába minden ellenállás, ez már lejátszott meccs. Az önkormányzat részéről semmi nem történt, ami azt mutatná, hogy az eredeti tervein változtatni szeretett volna.

Néhány fejlemény: beszámoló az oktatási bizottság májusi üléséről.

T. Mészáros elnézést kért a szülőktől a "politikai pedofília" kifejezésért, mert nem rájuk értette, hanem a politikai erőkre, akik ebből megpróbálnak tőkét kovácsolni. 

T. Mészáros szerint az ominózus riportot megvágták, hogy ő rosszabb színben tűnjön fel. Az RTL Klub cáfol, és elérhetővé tette az egész beszélgetést. Ez mindkét fél szerint az ő igazukat mutatja. Olvassátok el, nézzétek meg, és mindenki döntsön maga.

Megvan a két megszüntető és átalakító, illetve az új iskola alapító határozata.

Az Érdi Újságban közben folyik a maszatolás: bár észérveket mondanak mellette, van a cikkekben bőven mellébeszélés és uszítás is. Ezekből meg nekem már kezd elegem lenni. Azt meg feltétlenül meg kellett említeni, hogy a Népszavában megjelent egyik cikk miatt helyreigazítást kapott az önkormányzat. Ez a lap gyakorlatilag nem Érdi Újság, hanem Fideszes Érdi Újság, kulturális és sportrovattal.

Félreértés ne essék: én rühellem mind a "két" politikai oldalt. Vagy akárhány oldal van jelenleg. Minden oldalon agyatlan pártkatonák állnak, akik a pártjuknak engedelmeskednek, és nem azt teszik, amiért az emberek megválasztották őket: a lakosságot képviselik, és az ő gondjaikkal törődnek. Csak azért megszavazni valamit, mert a pártom úgy akarja... ha már új szóösszetételeket találunk ki, akkor ez kimeríti a politikai debilséget.

Én azt látom, hogy van igazság abban, amit az önkormányzat mond. Tényleg valósak voltak azok a veszélyek, amiket említenek az iskolákkal kapcsolatban. De! Ezt egyszerűen nem így kellett volna csinálni. Előtte egyeztetni, megbeszélni, az érintetteket bevonni. Megnézni, mit lehetne még tenni, és megoldásokat keresni. A pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve. Ez a fajta arrogancia, amit tanúsítanak (bár ez országos szinten ismerős a politika életben), pontosan azt mutatja, amit az előbb említettem: a választóikkal nem törődő eszetlen pártkatonák.

A kommunikáció nagyon fontos, és ha az emberekkel előtte egyeztetnek, vagy legalább elmondják nekik a célt, és meghallgatják a sirámaikat, akkor utána sokkal könnyebb lenyelni a békát, mint ha csak odavetik nekik: ez van, ezt kell szeretni.

Ebben a blogban nagyon nem szerettem volna politikával foglalkozni, mert van anélkül is elég tennivaló, sőt, ez csak ront a helyzeten. De egyszerűen van, ami mellett nem lehet elmenni szó nélkül. Akármilyen pártállású az ember, egyet sose felejtsetek el: mind érdiek vagyunk, és mind emberek vagyunk. Ennek a két szempontnak pedig fontosabbnak kell lennie minden más szempontnál!

Címkék: politika önkormányzat iskola

2011.05.30. 09:26 Érden Élni Érdemes

Facebook

Érden Élni Érde(m|k)es

Érden élni érdemes vagy érdekes... szinte minden napra jut valami pozitív vagy negatív élmény. Itt ezekről olvashattok.

Hozzászólásokat szívesen fogadunk emailben, ha pedig szeretnél te is blog bejegyzést írni, akkor kérlek küldd el nekünk a tervezett bejegyzésedet az erdelerd@gmail.com email címre! Köszönjük!

Címkék

1% (2) 2016 (1) 2017 (1) 2018 (1) adó (14) alapítvány (14) áram (2) autó (1) Bács István (1) baleset (6) beszámoló (1) birkózás (1) blog (4) bűnügy (1) csatorna (22) csomópont (3) egészség (8) egyesület (3) egyház (1) épület (3) Érdekfeszítő (4) ÉrdiPaletta (3) Érd Aréna (1) Érd Nagyállomás (1) ÉTH (2) EU (1) éves beszámoló (2) Facebook (4) facebook (1) Fenyves (1) festmény (1) fesztivál (8) Föltámadott a tenger (1) fórum (9) gyalog (1) heti események (1) híd (1) hulladék (4) Interspar (1) iskola (11) járulékos veszteség (1) játék (2) javítás (6) jótékony (3) kémény (1) kerékpár (7) kertváros (4) kézilabda (4) kiállítás (4) költségvetés (2) koncert (6) könyvtár (2) környezet (1) közbiztonság (10) közigazgatás (1) közlekedés (56) közmeghallgatás (1) közmű (1) közösség (28) közszolgáltatás (13) közvilágítás (3) kultúra (10) lakosság (29) LED (2) LMP (1) lőtér (2) M7 (1) március 15 (1) megemlékezés (1) megye (1) minaret (1) MKKP (1) Modern Városok (1) motor (1) mozgás (2) negatív (73) NUTS (1) Ófalu (1) oktatás (2) önkormányzat (63) orvos (1) Óváros (1) óvoda (2) pályázat (4) parkolás (1) párt (1) pénz (26) Petőfi (1) piac (5) podcast (72) polgármester (2) polgárőrség (4) politika (16) posta (2) pozitív (56) rádió (1) rendőrség (7) RVK (1) sport (9) statisztika (2) számtan (1) szelektív (1) szemét (13) Szent István (2) szja (3) szociális központ (1) szomszéd (2) szórakozás (6) tábor (1) turisztika (1) tv (1) újság (5) út (11) vállalkozás (2) vásár (4) vasút (7) vekop (2) víz (9) vízelvezetés (1) weblap (23) weboldal (2) záportározó (1) zene (5) Címkefelhő