Szomszédok egymásért

Ezzel a címmel (illetve Közbiztonság: aktivizálnák a lakosságot címmel) van egy cikk a mostani Érdi Újságban. A cikk nagy része arról szól, hogy az Érdi Rendőrkapitányság helyzete megoldódni látszik: nyártól újabb embereket kapnak, és talán az elhelyezésük is megoldódik. Valamint létre szeretnének hozni egy mozgalmat a polgárőrséggel karöltve, aminek a neve „Szomszédok egymásért” lenne, és arra buzdítaná az embereket, hogy figyeljék a közvetlen környezetüket, és ha valami gyanúsat észlelnek, akkor szóljanak a rendőrségnek vagy polgárőrségnek.
 
Egyik szemem sír, a másik nevet.
 
Azért nevet, mert végre mások is felismerték, hogy kicsit fel kell rázni a népet. Sajnos a mindennapi gondok után az ember este csak azt szeretné, hogy ágyba kerüljön, nincs ideje még másokkal is törődni.
 
Két alkalommal is írtam a blogon, hogy figyeljünk kicsit egymásra, mert sajnos szükség van rá. Nem kell belépni a polgárőrségbe (persze, aki szeretne, az nyugodtan, tárt karokkal várják), nem kell minden éjjel cirkálni, csak kicsit figyelni.
 
Ha valami nem stimmel, ha az utcánkban gyanús alakok járnak, ha a szomszédnál nincsenek otthon, de mozgás van, akkor lessünk át, nézzünk ki az ablakon sűrűbben, esetleg tegyünk egy kis sétát. Ártani nem árt, viszont adott esetben használhat. Természetesen ha biztosak (vagy már majdnem biztosak) vagyunk benne, akkor hívjuk fel a rendőrséget.
 
A másik szemem viszont sír. Bár nem ez a pontos kifejezés, inkább azt mondanám, hogy bevérzett, mert olyan ideges lettem.
 
Az egy dolog, hogy mi érdi lakosok magunktól ilyenre vállalkozunk, és csináljuk. Az meg egy teljesen más dolog, hogy azok kérnek erre, akiknek a dolga lenne. Értem én, hogy a rendőrség nincs a helyzet magaslatán Érden. Nem tudnak minden utcára rendőrt állítani. De ez a felhívás számomra körülbelül olyan, mintha az iskolából kapnék egy levelet, hogy „ugyan mi oktatjuk a gyermekét, de a legjobb mégis az lenne, ha maga otthon tanítaná, mert nekünk nincs erre erőforrásunk”.
 
Tehát kicsit fel is vagyok háborodva. Minden pozitívuma ellenére én azt látom, hogy megint egy feladatot megpróbálnak áttestálni a lakosokra, és ez nem tetszik.
 
Ezt a bejegyzést sajnos el kell látnom egy negatív jelzővel is, mert kicsit keserű szájíz marad utána.
 

Címkék: közbiztonság negatív pozitív lakosság polgárőrség

Facebook

Érden Élni Érde(m|k)es

Érden élni érdemes vagy érdekes... szinte minden napra jut valami pozitív vagy negatív élmény. Itt ezekről olvashattok.

Hozzászólásokat szívesen fogadunk emailben, ha pedig szeretnél te is blog bejegyzést írni, akkor kérlek küldd el nekünk a tervezett bejegyzésedet az erdelerd@gmail.com email címre! Köszönjük!

Címkék

1% (2) 2016 (1) 2017 (1) 2018 (1) adó (14) alapítvány (14) áram (2) autó (1) Bács István (1) baleset (6) beszámoló (1) birkózás (1) blog (4) bűnügy (1) csatorna (22) csomópont (3) egészség (8) egyesület (3) egyház (1) épület (3) Érdekfeszítő (4) ÉrdiPaletta (3) Érd Aréna (1) Érd Nagyállomás (1) ÉTH (2) EU (1) éves beszámoló (2) Facebook (4) facebook (1) Fenyves (1) festmény (1) fesztivál (8) Föltámadott a tenger (1) fórum (9) gyalog (1) heti események (1) híd (1) hulladék (4) Interspar (1) iskola (11) járulékos veszteség (1) játék (2) javítás (6) jótékony (3) kémény (1) kerékpár (7) kertváros (4) kézilabda (4) kiállítás (4) költségvetés (2) koncert (6) könyvtár (2) környezet (1) közbiztonság (10) közigazgatás (1) közlekedés (56) közmeghallgatás (1) közmű (1) közösség (28) közszolgáltatás (13) közvilágítás (3) kultúra (10) lakosság (29) LED (2) LMP (1) lőtér (2) M7 (1) március 15 (1) megemlékezés (1) megye (1) minaret (1) MKKP (1) Modern Városok (1) motor (1) mozgás (2) negatív (73) NUTS (1) Ófalu (1) oktatás (2) önkormányzat (63) orvos (1) Óváros (1) óvoda (2) pályázat (4) parkolás (1) párt (1) pénz (26) Petőfi (1) piac (5) podcast (72) polgármester (2) polgárőrség (4) politika (16) posta (2) pozitív (56) rádió (1) rendőrség (7) RVK (1) sport (9) statisztika (2) számtan (1) szelektív (1) szemét (13) Szent István (2) szja (3) szociális központ (1) szomszéd (2) szórakozás (6) tábor (1) turisztika (1) tv (1) újság (5) út (11) vállalkozás (2) vásár (4) vasút (7) vekop (2) víz (9) vízelvezetés (1) weblap (23) weboldal (2) záportározó (1) zene (5) Címkefelhő